Blog Rasmi Ketua Penerangan PAS Pusat: KITA HANYA MENUMPANG DI BUMI ALLAH - TGNA
DANA PRU13 PAS PAHANG - Sumbangan boleh disalurkan melalui DANA TAQWA PAS PAHANG (BIMB : 0602 8010 0417 06) @ DANA PILIHANRAYA PAS PAHANG (MAYBANK : 5560 5750 2013)KITA HANYA MENUMPANG DI BUMI ALLAH - TGNA

29 Jamadil Akhir 1432 H | 1 Jun 2011

"...Sejak 50 tahun yang lampau, kita tidak pernah lekang menyebut hakikat ini di hadapan rakyat jelata. Jatuh bangun kita sepanjang melalui jalan politik ini tidak pernah menjauhkan kita walau sedikit dari matlamat utama memperkenalkan Islam yang tulen kepada masyarakat.


Kita mengajak rakyat untuk meyakini bahawa dunia ini diciptakan oleh Allah SWT dengan manusia bertaraf penumpang walau sebesar manapun pangkat dan kuasanya.


Kita juga menyeru rakyat agar meyakini bahawa selepas hidup ini akan tiba kehidupan yang lain iaitu hari kiamat. Di sinilah tempat di mana segala amalan manusia akan dibalas tanpa ditinggalkan sedikitpun oleh Hakim Yang Maha Adil iaitu Allah SWT..."


(Ucapan di Majlis Perasmian "Seminar Hubungan Muslim - Non Muslim Dalam Konteks Malaysia" pada 3 Jun 2010 di Hotel New Pasific, Kota Bharu)

0 comments:

Post a Comment