Blog Rasmi Ketua Penerangan PAS Pusat: JANGAN LAYAN ISU MURAHAN, FOKUS PRU13
DANA PRU13 PAS PAHANG - Sumbangan boleh disalurkan melalui DANA TAQWA PAS PAHANG (BIMB : 0602 8010 0417 06) @ DANA PILIHANRAYA PAS PAHANG (MAYBANK : 5560 5750 2013)JANGAN LAYAN ISU MURAHAN, FOKUS PRU13

19 Syawal 1432 H | 18 September 2011

Tiada keperluan untuk menukar bendera negara kerana bendera adalah lambang kedaulatan negara. Disebabkan itu, sebagai rakyat Malaysia, bendera negara perlu dipertahankan, tidak boleh diperlekeh dan dipersendakan.

Isu utama kini bukanlah bendera tetapi Barisan Nasional yang memerintah negara. Slogan Barisan Nasional, 1Malaysia yang menggunakan lambang bendera Malaysia itu juga bukan isu utama kerana slogan akan sentiasa bertukar.


Pada zaman Tun Dr Mahathir, berapa banyak slogan yang telah digunakan BN hanya sebagai penyedap kata? Demikian juga zaman Tun Abdullah Badawi dengan Islam Hadharinya, dan kini Datuk Seri Najib Razak dengan promosi 1Malaysia yang hebat, namun tetap gagal memahamkan orang sebijak Tun Dr Mahathir mengenai maksud slogan tersebut sehingga kini, apatah lagi rakyat Malaysia.


Sama-sama Barisan Nasional pun mereka tukar slogan apatah lagi apabila bertukar kerajaan.

Isu ini tidak perlu jadi polimik kerana ia TIDAK AKAN menjadi dasar Pakatan Rakyat, dan PAS secara tegas tidak akan sesekali menyokong cadangan sedemikian daripada sesiapa pun.

Mari kita bekerja keras bagi menumbangkan kerajaan Barisan Nasional dalam pilihanraya umum akan datang. Itulah isu yang harus difokuskan oleh semua pemimpin, anggota, penyokong Pakatan Rakyat dan rakyat yang inginkan pembaharuan dan jaminan masa depan yang lebih baik.

0 comments:

Post a Comment