Blog Rasmi Ketua Penerangan PAS Pusat: PENDEDAHAN SHEIKH HASINA - ANWAR TUNTUT PENJELASAN NAJIB
DANA PRU13 PAS PAHANG - Sumbangan boleh disalurkan melalui DANA TAQWA PAS PAHANG (BIMB : 0602 8010 0417 06) @ DANA PILIHANRAYA PAS PAHANG (MAYBANK : 5560 5750 2013)PENDEDAHAN SHEIKH HASINA - ANWAR TUNTUT PENJELASAN NAJIB

Rakyat diminta patriotik, tapi bagaimana dengan PM?
18 Syawal 1432 H | 17 September 2011

PETALING JAYA: Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa siasatan terhadap pengakuan Perdana Menteri Bangladesh bahawa rakyatnya memperoleh kerakyatan Malaysia dan layak mengundi.

“Kita minta pengesahan lanjut kerana keterangan itu dari laman web kerajaan Bangladesh, inikan aneh.


“Saya anggap kecurangan, ini isu nasional. Bagaimana boleh sebuah negara yang kononnya yang begitu cekap dan canggih dengan kemudahannya mengizinkan pemalsuan terang-terangan,” kata Anwar.


Ketua Pembangkang itu berkata, tindakan tidak bertanggungjawab itu berlaku ketika Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak meminta rakyat supaya lebih patriotik dan menjaga keamanan bersama.


“Saya ikuti website (laman web) kerajaan Bangladesh malam tadi (17 September), benar atau tidak rakyat Bangladesh yang diberi izin mengundi di Malaysia. Itu kenyataan Perdana Menteri Bangladesh. Ini dakwaan serius,” katanya.

Bagaimanapun, semakan Keadilan Daily pada jam 7 malam ini mendapati pengakuan itu dipadamkan dari laman web berkenaan atas sebab yang tidak diketahui. - keadilandaily.com

0 comments:

Post a Comment