Blog Rasmi Ketua Penerangan PAS Pusat: PAS TIDAK PERNAH KHIANATI PERJUANGAN RAKYAT PALESTINE
DANA PRU13 PAS PAHANG - Sumbangan boleh disalurkan melalui DANA TAQWA PAS PAHANG (BIMB : 0602 8010 0417 06) @ DANA PILIHANRAYA PAS PAHANG (MAYBANK : 5560 5750 2013)PAS TIDAK PERNAH KHIANATI PERJUANGAN RAKYAT PALESTINE

30 Rabi'ul Awal 1433 H | 23 February 2012

Pertemuan Al-Mursyidul Am PAS, YAB Datuk Bentara Setia Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan Ketua Umum KeADILan, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang telah berlangsung pada 21 Februari 2012, jam 9.30 pagi bertempat di PNB Darby Park adalah bertujuan untuk membuka ruang penjelasan kepada Anwar berhubung kenyataannya dalam Wall Street Journal pada penghujung Januari lalu.

Seperti yang ditegaskan Mursyidul Am PAS, PAS sekali lagi ingin menegaskan pendirian parti bahawa kita tetap bersama rakyat di Palestin yang berjuang bagi mendapatkan balik hak negara mereka yang telah dirampas oleh rejim Israel.

Keselamatan rakyat Palestin tetap menjadi agenda utama, kerana nyawa, harta dan tanah air mereka terus diganyang oleh Israel. Justeru semua pihak perlu memberi jaminan keselamatan kepada rakyat Palestin dari kebiadaban rejim Israel.

Sekali lagi ditegaskan, bagi PAS apa jua perancangan masa depan negara Palestin hendaklah mengambil kira pendirian Hamas yang telah menerima mandat rakyat.

PAS juga menolak road map yang ditaja oleh kuasa Barat dan mana-mana pihak yang terlibat, yang sedang memaksakan penyelesaian road map ke atas Palestin dan seluruh dunia.

Maka PAS bersama tangisan, air mata dan derita rakyat di Palestin bagi memperjuangkan sebuah negara merdeka.

PAS mengecam tindakan bermuka-muka kerajaan Barisan Nasional yang berterusan berurusniaga atau menjalin apa saja hubungan dengan rejim Israel, ketika mana rakyat di Palestin terus dibunuh dan ditekan.

0 comments:

Post a Comment