Blog Rasmi Ketua Penerangan PAS Pusat: HENTIKAN PEMBOHONGAN HIMPUNAN BERSIH 2.0
DANA PRU13 PAS PAHANG - Sumbangan boleh disalurkan melalui DANA TAQWA PAS PAHANG (BIMB : 0602 8010 0417 06) @ DANA PILIHANRAYA PAS PAHANG (MAYBANK : 5560 5750 2013)HENTIKAN PEMBOHONGAN HIMPUNAN BERSIH 2.0

11 Sya'ban 1432 H | 12 Julai 2011

Oleh : Ustaz Idris Ahmad

Pemimpin dan media pro-UMNO diminta menghentikan pembohongan dan putar belit himpunan Bersih 9 Julai 2011. Kenyataan mereka sudah tidak keruan dan serba tidak kena seolah-olah kapal yang kehilangan kompas.

Mereka berbicara dengan rakyat seolah-olah rakyat pekak dan buta. 
Mungkin pemikiran mereka masih berada di zaman primitif kerana diselaputi oleh mimpi ngeri jika kerajaan pusat tumbang di dalam PRU 13.


Media UMNO  cuba hendak memburukkan himpunan Bersih seolah-olah berlaku keganasan. Pengamal media pro BN juga sudah melanggar etika laporan yang penuh dengan prejudis dan fitnah. Sehingga lupa laporan mereka sudah tidak layak hidup di zaman langit terbuka, Ia hanya layak berada di zaman Ashabul Kahfi.


Apabila polis memberi tahu dalam media mereka tidak ganas, tiada tembakan di kawasan hospital Tung Shin Jalan Pudu, maka secepat kilat media menjawab penipuan mereka melalui media baru yang diluar kawalan BN.


Kita menasihat pemimpin BN dan media pro BN hentikanlah penipuan kamu. Jangan menambahkan arkib pembohongan kamu di persada politik negara ini. Biarlah kamu meninggalkan 
pemerintahan kamu dengan tidak menambahkan lagi rekod-rekod kotor dan jijik kepada generasi akan datang.

InsyaAllah segala keganasan polis dan penipuan media akan menjadi saksi kepada anak cucu rakyat Malaysia akan datang. Kesemua ini sudah direkod di dalam media baru yang menjadi mimpi ngeri UMNO pada masa akan datang.

0 comments:

Post a Comment