Blog Rasmi Ketua Penerangan PAS Pusat: PERUTUSAN EIDUL FITRI PJ PAS PAHANG
DANA PRU13 PAS PAHANG - Sumbangan boleh disalurkan melalui DANA TAQWA PAS PAHANG (BIMB : 0602 8010 0417 06) @ DANA PILIHANRAYA PAS PAHANG (MAYBANK : 5560 5750 2013)PERUTUSAN EIDUL FITRI PJ PAS PAHANG

25 Ramadan 1432 H | 25 August 2011

Eidul fitri bermaksud kembali kepada fitrah. Fitrah asal kita yang suci bersih, patuh dan taat kepada perintah Allah.

Hari raya yang mengingatkan kita betapa satu waktu dahulu kita solat berjamaah setiap waktu,  kita mengaji Quran di rumah tok guru, kita bermain dengan adik abang kita , berlari seronok bersama ayah ibu, kita bahagia bersama kawan- kawan dengan gurauan dan tawa, bersama baju baru dan kasut baru- walau hanya kasut plastik warna putih.


Hari ini kita diminta ingat dan kembali kepada fitrah ketaatan kepada perintah Allah. Kebahagiaan bersama keluarga tanpa derhaka kepada Allah, kembali kepada kegembiraan bersama adik beradik yang saling sayang menyayangi.  Alangkah indahnya kalau sejarah lalu dapat diulang kembali.

Namun di hari mulia ini, marilah kita tauti semula kasih sayang, kita padukan semula persaudaraan,  kita damaikan semula persengketaan, kita dendang kembali lagu persahabatan yang telah lama kita tinggalkan.

Mari kita kembali kepada  fitrah ketuhanan yang perlu kita perjuangkan bagi kemenangan Islam.


Selamat Hati Raya Eidul Firti, Maaf Zahir Batin daripada Pesuruhjaya dan seluruh Jawatankuasa Badan Perhubungan PAS Pahang, serta seluruh ahli PAS Pahang.

Dato' Tuan Ibrahim b. Tuan Man
Pesuruhjaya PAS Pahang

0 comments:

Post a Comment